Rok demonstrantima da napuste ministarstvo / VIDEO

Libanskim demonstrantima, koji su ušli u Ministarstvo ekologije zahtevajući ostavku resornog ministra, dat je rok od pola sata da izađu, javljaju lokalni mediji           

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 01.09.2015.

14:14

Default images
Foto: Beta/AP

Ostalo je nejasno šta će se desiti ako odbiju da odu, preneo je Rojters.

Nezadovoljni građani ušli su u zgradu Ministarstva ekologije u Bejrutu zahtevajući da resorni ministar podnese ostavku, javili su lokalni mediji.

Demonstranti odbijaju da napuste prostorije ministarstva dok im zahtev ne bude ispunjen.

Policija je blokirala sve ulaze u zgradu, prenosi "Raša tudej" navode medija.

Današnji protest je deo višednevne kampanje "Smrdiš", a demonstranti su u nedelju postavili ultimatum vladi da do utorka uveče ispuni njihove zahteve.

Među zahtevima demonstranata je i nalaženje rešenja za krizu zbog neodnošenja smeća koja traje od sredine jula, ostavka ministra ekologije i raspisivanje novih parlamentarnih izbora.

U nedelju je u Bejrutu protestovalo više hiljada ljudi, a protest je pratilo i nekoliko incidenata sa policijom. Premijer Libana Salam Tamam priznao ​je nedavno ​da je problem smeća kap koja je prelila čašu i izazvala gnev javnog mnjenja.

On je rekao da će Vlada uskoro naći rešenje za krizu, osuđujući političke podele koje parališu institucije. Prvi put od građanskog rata (1975-1990), Liban je bez šefa države više od godinu dana.

Zemlja je podeljena između koalicije koju predvodi moćni šiitski Hezbolah uz pomoć Damaska i Teherana i koalicije s bivšim premijerom Saadom Haririjem na čelu, sunitom, koji ima podršku SAD i Saudijske Arabije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: