Evropska unija nije iznenađena ostavkom Ciprasa

Ostavka grčkog premijera Aleksisa Ciprasa i odluka o raspisivanju prevremenih izbora u Grčkoj "ne predstavlja iznenađenje", saopštila je Evropska komisija.

Izvor: B92

Petak, 21.08.2015.

15:42

Default images

U saopštenju se navodi da je Evropska komisija uverena da će reforme koje je Atina obećala biti primenjene.

"Komisija poštuje odluku premijera Ciprasa da izađe na prevremene izbore. To nije bilo iznenađenje imajući u vidu više telefonskih razgovora" između predsednika EK Žan-Kloda Junkera, Ciprasa i grčkog predsednika Prokopisa Pavlopulosa" , rekla je portparolka EK Anika Brajdhart.

Brajdhartova, međutim, nije navela kada su razgovori vođeni i da li je Cipras unapred obavestio Komisiju o ostavci, prenosi AFP.

Cipras je ostavku podneo sinoć, pošto je Grčka primila prvu isplatu pomoći od paketa vrednog 86 milijardi evra.

Predsednik Evrogrupe Jerun Dajselblum je rekao da izbori treba da se održe što pre kako bi se izgubilo što manje vremena.

"Velika većina podržala je mere u grčkom parlamentu i čekamo da ta podrška postane još veća (nakon izbora), ali sačekajmo da vidimo šta će se dogoditi", rekao je Dajselblum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: