Akciji "Zajedno za lepši komšiluk"

U Beogradu je, sredjivanjem zelene površine kod parka "Rudo 2" u blizini Istočne kapije, nastavljena akcija čišćenja grada.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2015.

15:31

Default images

Akcija je realizovana u okviru projekat Kompanije SBB "Zajedno za lepši komšiluk".

Velikoj akciji čišćenja Beograda, koja se realizuje uz učešće više od 10 javnih komunalnih gradskih preduzeća i više hiljada volontera, priključila se i kompanija SBB, koja je angažovala radnike da pomažu u čišćenju.

Direktor SBB-a Goran Vasić rekao je Tanjugu da je ta kompanija pokrenula akciju kako bi pomogla da grad izgleda čistije i lepše i da bi ukazala da za rešenje problema čistoće u gradovima ne treba puno.

Želimo i da utičemo da se podigne svest ljudi o značaju čistoće javnih površina, rekao je on i dodao da se SBB priključila tog akcija u okviru projekata društvene odgovornosti te kompanije.

"Hteli smo da radimo nešto što će odmah dati rezultate i što će biti vidljivo, a osim Beograda vikendom ćemo čistiti i druge gradove u Srbiji", poručio je Vasić.

Direktor za komunikacije Beokom servisa Darko Glavaš precizirao je da je ovo 300-ta lokacija koja se čisti u Beogradu.
On je ukazao da se čište one lokacije koje su sugrađani prijavili Beokom servisu i naveo da je prijavljeno oko 800 lokacija koje treba da se srede, a da je ovo prva lokacija na kojoj se priključila kompanija SBB.

Glavaš je istakao da je više hiljada volontera do sada pomagalo u uređenju različitih delova grada, kao i više od 10 komunalnih preduzeća i da se pokazalo da je ovo namasovnija gradska akcija.

SBB je, kako je istakao, prva privatna kompanija koja se priključila akciji i obučila više zaposlenih da pomognu u čišćenju.
Glavaš je naveo da se u akciji "Zajedno za lepši komšiluk" čiste pešačke zone, parkovi, platoi, kao i površine ispred zgrada na kojima se građani najčešće okupljaju.

Čisti se sve što su građani prijavili i akcija se nastavlja, rekao je Glavaš.

On je pozvao građane da Beokom servisu i dalje prijavljuju lokacije koje bi želeli da budu očišćene i to na broj telefona 0800 110011, ako zovu iz fiksne Telekom mreže ili na broj 011 30 90 007 ukoliko zovu sa mobilnog telefona i iz drugih mreža.

Osim u Beogradu SBB će akcije čišćenja sprovoditi i u još 15 gradova u Srbiji, među kojima su Vršac, Zrenjanin, Sombor, Leskovac, Niš, Užice.

Takođe će građani imati mogućnost i da on lajn biraju lokacije za čišćenje preko Fejsbuk aplikacije na stranici ŠB-a, na osnovu predloga koji je grad dao na inicijativu građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: