PS: Stefanović da se više ne oglašava o levici

Pokret socijalista pozvao je šefa poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Borka Stefanovića da se "više ne oglašava po pitanju programa i ideologije levice".

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

22:16

Default images

"Osoba koja je bila potrčko Borisa Tadića, Dragana Đilasa i sada Bojana Pajtića, o levici može samo da ćuti. Služiti ljude koji su upropastili i opljačkali Srbiju, Beograd i Vojvodinu, a pričati o socijalnoj pravdi je krajnje bezobrazno i uvredljivo", navodi se u saopštenju.

"Kada je već toliki levičar, zašto Borko Prada Stefanović tokom dvanaestogodišnje vladavine DS-a nije sproveo ni jednu levičarsku ideju i zašto to bar sada ne uradi u AP Vojvodini gde su demokrate još uvek na vlasti. Kada je već toliki levičar zašto nije štitio radnike od pljačkaške privatizacije sprovedene pod okriljrm DS? Zašto im sa Tadićem i Pajtićem nije obezbedio socijalni program? Borko Prada i DS nisu, ali Aleksandar Vulin i Pokret socijalista, jesu", dodaje Pokret socijalista.

Pokret, takođe, poziva Stefanovića, da "kada već govori o SIRIZI, neka građanima objasni zašto SIRIZA i Aleksis Cipras, već godinama sarađuju sa Pokretom socijalista, a ne sa Borkom Pradom i DS".

"Uostalom raspišite pokrajinske izbore pa neka građani Vojvodine kažu, kome veruju i ko je levica, Borko Prada i DS ili Pokretu socijalista", navodi se u saopštenju.

Borko Stefanović je ranije u toku dana tokom gostovanja u Kažiprstu B92 na u odgovoru na pitanje kako su njegove izjave sada bliže izjavama Aleksandra Vulina, Stefanović je rekao da nije dovoljno "staviti Če Gevaru na majicu".

"Vulin je daleko od levice isto koliko i Vučić od demokratije ili Zemlja od Urana. On je deklarativni levičar u skupom odelu koji ide u spa centre, a u pauzi tih aktivnosti daje ksenofobične i opasne izjave. On je deo koalicije koja je smanjila plate i poskupela struju i on je uveo prinudni rad za socijalnu pomoć", rekao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: