SAD: Odnosi sa Nemačkom duboki i snažni

Odnosi SAD sa Nemačkom ostaju duboki i snažni, saopšteno je danas iz Stejt departmenta, u jeku skandala u vezi američkog špijuniranja u Nemačkoj.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2015.

21:29

Default images
Foto: Freeimages.com

Saopštenje je usledilo nakon što se američki ambasador sastao u Berlinu sa visokim nemačkim zvaničnikom kako bi razgovarali o najnovijim otkrićima vezanim za špijuniranje u kome je učestvovala američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA).

"Naša želja je da nema nikakvih napetosti u odnosima", rekao je portparol Stejd departmenta DŽon Kirbi na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Kirbi nije želeo da otkrije detalje sastanka američkog ambasadora sa šefom kabineta nemačke kancelarke Angele Merkel.

Najnovije u skandalu u vezi američkog špijuniranja u Nemačkoj predstavlja pisanje medija da je NSA, pored Merkelove, prisluškivala više istaknutih članova nemačke vlade, uključujući ministre odbrane i finansija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: