Šest mirovnjaka UN ubijena u Maliju

Ujedinjene nacije saopštile su da je šest pripadnika mirovnih snaga UN ubijeno, a pet ranjeno u napadu na njihov konvoj u Maliju.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2015.

17:28

Default images

Prema saopštenju Mirovne misije UN u Maliju (MINUSMA), napad se dogodio jutros dok je konvoj patrolirao na putu između Gundama i Timbuktua, oko 45 kilometara južno od Timbuktua. Ranjeni priadnici mirovnih snaga su evakuisani,a na mesto napada upućena su pojačanja, uključujući i helikoptere.

MINUSMA je saopštila da su dva vozila iz konvoja uništena. Nije saopšteno ko je izveo napad, ali su Tuarezi naseljeni u toj oblasti rekli da su videli zastavu džihadista na jednom od vozila napadača.

Izaslanik UN za Mali Mongi Hamdi osudio je napad i zatražio da odgovorni budu privedeni pravdi. Kontingent mirovnih snaga MINUSMA u Maliju čini oko 12.000 vojnika i policajaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: