Tahiri: KiM dobija telefonski kod

Ministarka za dijalog u kosovskoj vladi Edita Tahiri izjavila je da Kosovo dobija kod telefonije i da će zahtev poslati Austrija.

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2015.

21:25

Default images
Foto: Beta, AP

Osim toga, ona je istakla da će kosovski operateri sarađivati sa onima iz centralne Srbije kada je reč o romingu sa ciljem smanjenja tarife.

Tahiri je za RTK rekla da su se radne grupe Prištine i Beograda usaglasile sa elementima sprovođenja plana u vezi pitanja koja se tiču Telekoma, kao i da će biti dozvoljeno "jednoj novoj telefonskoj kompaniji na Kosovu da ograničeno deluje".

Ona je takođe insistirala da se ne radi o novom operateru telefonije s obzirom da se "on na Kosovu dobija isključivo tenderom".

Prema rečima Tahiri, radne grupe Priština i Beograda su se saglasile da se tokom ovog meseca ponovo sretnu u Briselu i da tokom dva dana zaredom preciziraju svaki detalj sprovođenja plana u vezi telekoma, kako bi potom o tom pitanju razgovarali i premijeri.

Radne grupe bi trebalo da se ponovo sastanu kako bi razgovarale o osiguranju vozila.

"O tom pitanju saglasne su obe strane", rekla je Tahiri.

Šef Kancelarije za KiM Marko Đurić je nakon višečasovnih razgovora s delegacijom Prištine u Briselu izjavio da je postignut napredak u problemu komunikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: