Potvrđena optužnica za "Galeniku"

Specijalni sud potvrdilo je optužnicu protiv bivšeg direktora "Galenike" Nenada Ognjenovića i još četiri osobe zbog sumnje da su je oštetili za 34 miliona evra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

13:59

Default images
Foto: Tanjug

"Skupom činjenica navedenih u optužnici, a koje proizilaze iz dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku, neposredno se potkrepljuje osnovana sumnja da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret i istovremeno se opravdava podizanje optužbe u ovoj krivičnopravnoj stvari", navodi se u odluci.

Protiv rešenja Specijalnog suda, okrivljeni i njihovi branioci mogu da podnesu žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Osim Ognjanovića koji se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica, na optužnici je i bivši pomoćnika direktora za ekonomske poslove u "Galenici" Dragan Šebrek, kao i Gazikalovićevi saradnici: Milica Mirković, Dragica Šutić i Miroslav Jović.

Istraga u ovom predmetu, poznatom kao "Galenika 2", počela u septembru 2013. godine, a u februaru ove godine Tužilaštvo je podiglo optužnicu.

Kako je ranije saopšteno, Gazikalović, Mirković, Šutić i Jović osumnjičeni su da su u periodu od 2008. do 2011. godine, nabavljali lekove od "Galenike" i prodavali ih zdravstvenim ustanovama, a da nisu izmirivane obaveze prema državnoj fabrici lekova. Na taj način "Galenika" je oštećena za oko 34 miliona evra.

Protiv Ognjanovića se već vodi jedan postupak pred Specijalnim sudom u Beogradu da je zloupotrebom položaja oštetio "Galeniku" za oko 900 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: