Na Kritičnoj masi 1.500 biciklista

U Novom Sadu održana je do sada najposećenija Kritična masa, u kojoj je učestvovalo više od 1.500 biciklista.

Izvor: B92

Petak, 24.04.2015.

21:36

Default images
Foto: Nenad Karišiæ

Današnjim okupljanjem biciklista obeležen je treći rođendan Kritične masa.

"Ovo je trenutno rekord kada je u pitanju broj biciklista u Novom Sadu. Pojedene su sve torte, podeljeni pokloni, bilo je svega. Kiša nas nije uhvatila i sve je prošlo bezbedno, u ležernom ritmu i zanimljivo", kaže za 021 Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative i dodaje da je prethodno rekord bio 800 učesnika.
Foto: Nenad Karišiæ
Vožnja je tradicionalno počela u Limanskom parku, a završila se na Novom naselju. Ljubitelji biciklizma su nakon vožnje prisustvovali promociji policijskih biciklističkih patrola i zdravih stilova života.
Foto: Nenad Karišiæ
Kritična masa je koliko globalni, toliko i lokalni mesečni biciklistički događaj sa tradicijom dugom oko 20 godina i prisustvom u preko 400 gradova u svetu. Tim mesečnim događajem promoviše se biciklistička vožnja kao zabavan i zdrav način prevoza. Održava se u preko 300 gradova širom sveta, već 20 godina, a potiče iz San Franciska.
Foto: Nenad Karišiæ
U Novom Sadu je prvi put održana u aprilu 2012, poslednjeg petka u mesecu u Limanskom parku u 17 sati, nakon čega je termin okupljanja postao mesečna tradicija. .

Novi Sad je danas vrveo od dvotoèkaša! Prekrasan #novosadski momenat! #kriticnamasa #novisad #biciklizam #futoskaHvala @ksenija____ na sjajnom videu!

Posted by Šta je novosadski? on Friday, 24 April 2015
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: