Više od 6.100 poginulih u Ukrajini

Broj poginulih u jednogodišnjim borbama u Istočnoj Ukrajini je premašio 6.100, objavila je danas ženevska Kancelarija UN za ljudska prava.

Izvor: B92

Petak, 17.04.2015.

19:39

Default images
Foto: Beta/AP

Kancelarija napominje kako raste zabrinutost da bi kršenja prekida vatre dodatno pogoršala situaciju u nekim oblastima ovog regiona.

Od aprila prošle godine, kada je sukob otpočeo, do danas je registrovano najmanje 6.116 poginulih i 15.474 ranjena, procenila je Kancelarija, uz napomenu da bi broj stradalih mogao da bude i znatno veći, prenosi AP.

Početkom marta je procenjeno kako je broj poginulih na istoku Ukrajine premašio 6.000.

U današnjem saopštenju Kancelarije se napominje da je od početka ove godine u Istočnoj Ukrajini ubijeno oko 400 civila, kako u oblastima koje drže proruske snage, tako i u onima pod vlašću snaga Kijeva. Civili su ginuli od neselektivnog granatiranja stambenih četvrti ili od nagaznih mina i drugih neeksplodiranih naprava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: