Pastor najavljuje reformu SVM

Krajem aprila se može očekivati reforma u Savezu vojvođanskih Mađara, najavio je predsednik ove stranke Ištvan Pastor.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

15:30

Default images
Foto: Tanjug (arhiva)

Lider SVM je, kako prenosi Panon televizija, izjavio kako se pripreme već intenzivno vode, te da se "u prvom redu radi o vrednovanju proteklog perioda".

Pastor je tu, pored ostalog, posebno istakao učestvovanje SVM u radu Vlade Srbije, doprinos srpskim evrointegracijama, ukidanje kolektivne krivice, ali i ekonomski razvoj za koji je rekao da predstavlja i interese vojvođanskih Mađara.

On je izrazio nadu da će Savez vojvođanskih Mađara imati "snažno i nacionalno svesno rukovodstvo koje će te interese efikasno ostvarivati", kao što je to bilo i u proteklom periodu.

Pastor je takođe za ovu televiziju rekao da se rad državnih sekretara iz njihove partije mora oceniti, ali i odrediti novi ciljevi.

"To je potrebno učiniti kako bi se stekla realna slika, a koalicioni sporazum ima brojne elemente zahvaljujući kojima se može računati na dugoročan ekonomski razvoj", dodao je Pastor i istakao da se interesi vojvođanskih Mađara mogu zastupati isključivo kroz učešće u Vladi.

U koalicionom sporazumu, čijim potpisivanjem je SVM delegirao državne sekretare u Vladu Republike Srbije, između ostalog se nalaze prekogranična saradnja, obnova železničke pruge Beograd-Budimpešta, te Segedin-Subotica-Baja, kao i pitanja graničnih prelaza.

"Ono što smatram da je jako važno je da - nezavisno od suženih budžetskih mogućnosti tamo gde se radi o razvoju u raznim sferama, bilo da se radi o gradnji Narodnog pozorišta, razvoju turizma, privrede ili infrastrukture, gde možemo da aktiviramo sredstva iz republičkog budžeta - da to i učinimo", rekao je Pastor za TV Panon.

Pastor je ranije tokom dana povodom najava premijera Aleksandra Vučića o rekonstrukciji Vlade rekao da se rekonstrukcija odnosi i na državne sekretare iz redova SVM-a, jer "svako treba da odgovara za rezultate svog rada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: