"Rokade" u Ministarstvu prosvete

U Ministarstvu prosvete usvojena je nova sistematizacija radnih mesta, koja podrazumeva promenu radnih mesta nekoliko službenika ministarstva i nove sektore.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.03.2015.

10:57

Default images
Foto: Tanjug

Zorana Lužanin, dosadašnja pomoćnica za razvoj obrazovanja, postavljena je za državnog sekretara.

Sektor za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih vodiće Snežana Marković, nastavnica informatike, koja je od maja prošle godine u Ministarstvu obavljala funkciju državnog sekretara za douniverzitetsko obrazovanje.

Dosadašnji posebni savetnik ministra Milovan Šuvakov postavljen je za pomoćnika za razvoj i visoko obrazovanje.

Pomoćnik za školske uprave, stručno-pedagoški nadzor i srednje obrazovanje i vaspitanje Zoran Kostić imaće novo zaduženje i biće pomoćnik ministra u novoformiranom Sektoru za inspekcijske poslove.

Novi Sektor za učenički i studentski standard i investicije vodiće Ljubiša Antonijević, doskorašnji pomoćnik ministra za osnovno i predškolsko obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu prosvete.

Šefica pravne službe u Ministarstvu Vesna Lukić unapređena je u pomoćnicu za pravne poslove.

Sektor za međunarodnu saradnju i evropske integracije vodiće, kao i do sada, Viktor Nedović, Sektor za nauku Nikola Tanić, a Sektor za tehnološki razvoj, transfer tehnologija i inovacioni sistem Branko Bugarski.

Pomoćnik ministra za finansije i dalje je Zoran Tubić, a na čelu Sekretarijata Ministarstva je Željka Knežević.

Na pozicijama državnih sekretara još su i Aleksandar Belić i Zoran Mašić.

Kadrovske promene u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlada Srbije usvojila je na sednici 12. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: