Grip u Nišu ne jenjava

Broj pacijenata koji se zbog gripa javljaju lekarima na niškoj Klinici za infektivne bolesti i dalje se ne smanjuje.

Izvor: B92

Subota, 14.03.2015.

12:10

Default images
Foto: Freeimages.com

To je za Betu izjavio direktor te bolnice Žarko Ranković.

On je istakao da je samo u toku jučerašnjeg popodneva i u toku protekle noći kroz Specijaličku ordinaciju Klinike za infektivne bolesti prošlo više od 40 pacijenata.

"Sudeći prem broju pacijenata koji poslednjih dana dolaze na našu kliniku, grip i dalje ne jenjava", kazao je Ranković za Betu.

Prema njegovim rečima na odeljenju intenzivne nege trenutno se nalaze četiri pacijenta, troje ih je u poluintenzivnoj nezi, dok se broj obolelih na odeljenju na kome se leče oboleli od gripa stalno menja.

"Medicinska sestra iz Lebana je nešto bolje. Ona je i dalje na intenzivnoj nezi i prima kiseonik, ali je skinuta sa respiratora. Na respiratoru je jedino žena iz Knjaževca, a njeno stanje je još nepromenjeno", kazao je Ranković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: