VB: Evakuacija zbog hemikalija

Policija je evakuisala Univerzitet u Mančesteru zbog opasnosti od eksplozivne hemikalije.

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

14:45

Default images
Foto: Freeimages.com

To se desilo samo nekoliko sati nakon što je na Univerzitetu u Liverpulu naučnik povređen u eksploziji takođe zbog hemikalije.

Portparol Mančesterskog univerziteta je negirao da je incident povezan sa onim što se desilo u Liverpulu i rekao da je to “samo slučajnost”.

Ranije tokom dana vatrogasci su pozvani na Univerzitet u Liverpulu nakon eksplozije u hemijskoj laboratoriji kada je povređen jedan naučnik.

“Istraživač na postdoktorskim studijama je povređen u incidentu u hemijskoj laboratoriji. Univerzitet istražuje kako se incident dogodio i nudi savete i podršku onima na koje je incident uticao”, izjavio je portparol Univerziteta u Liverpulu.

Četiri vatrogasne jedinice stigle su u Oksford ulicu u centru Liverpula gde se nalazi Univerzitet oko 8.40 ujutru i prema njihovim rečima tri ekipe su sa jedinicom za opasne materijale. poslate na mesto eksplozije.

Osim toga, kako se navodi poslate su i jedinice hitne pomoći kako bi pomogle jednom naučniku koji je povređen u eksploziji na četvrtom spratu zgrade.

“Vatrogasci su poslati na četvrti sprat zgrade gde je jednom čoveku pružena prva pomoć. Pozvani smo nakon manje eksplozije sa hemikalijama. Vatrogasci sarađuju sa osobljem na lokaciji i svaka opasnost je otklonjena suvim prahom i crevima. Osim toga, hitna pomoć je poslata kako bi pregledala čoveka kojem je na licu mesta pružena prva pomoć”, izjavio je Nik Serl iz liverpulskih vatrogasaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: