Nedelja, 25.01.2015.

12:12

Gradu u Nigeriji preti masakr

Pripadnici Boko Harama su krenuli u napad na Maiduguri, grad koji je utočište desetine hiljada izbeglica iz ostalih delova savezne države Borno.

Izvor: B92

Default images

Na obodima grada vode se velike borbe, lokalne milicije pokušavaju da spreče prodor džihadista koji bi mogao da ugrozi veliki broj stanovništva.

Maiduguri je u subotu posetio predsednik Nigerije Gudlak Džonatan, u okviru predizborne kampanje, u trenutku velikog napredovanja radikalnih islamista, koji gotovo da nemaju pravu prepreku pred sobom, s obzirom na to da su do sada uspeli da eliminišu veliki broj pripadnika državne vojske.

Građane Maidugurija je u nedelju ujutru probudio zvuk eksplozija i pucnjave, a putevi i objekti od državnog značaja su zatvoreni, odlukom snaga bezbednosti.

Prema pisanju BBC, napad je počeo u distriktu Ndžamtilo, na obodu grada.

“Svuda lete meci, a jedna granata je uletela u moj komšiluk. Stradala je jedna osoba koja je nedavno kao izbeglica stigla u grad“, naveo je stanovnik regiona Moronti Buba Kjari.

Grad Maiduguri našao se na meti Boko Harama još u decembru 2013. godine, međutim taj napad je odbijen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: