"Trolejbus napadnut s namerom"

UN su navele da je granatiranje trolejbusu unastajalištu u Donjecku, na istoku Ukrajine bio namerni napad, saopštio je portparol UN-a Stefan Dižarik.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.01.2015.

22:57

Default images
ilustracija: Beta/AP

"Namerni napadi na civile su grubo kršenje međunarodnog humanitarnog prava i treba da budu istraženi", rekao je portparol UN-a, javila je ruska novinska agencija Tas.

Dižarik je novinare podsetio da su mnogi civili poginuli u Gorlovki, kada se grad našao na udaru masivnih vazdušnih napada u poslednjih nekoliko dana.

U Donjecku je danas granata pogodila trolejbus na trolejbuskoj stanici i, prema navodima lokalnih vlasti, ubila 13 i ranila najmanje 12 ljudi.

"Dvanaest ljudi je poginulo u trolejbusu, a jedna osoba u automobilu koji je prolazio", izjavio je predstavnik službe hitne pomoći.

Na zgradama u blizini mesta eksplozije, od siline detonacije, popucala su stakla.

Za raketni napad okrivljuju se međusobno obe strane, navodi Tas.

Napad je usledio posle intenzivnih borbi na aerodromu u Donjecku i usred diplomatskih razgovora u Berlinu u koje su uključeni ministri inostranih poslova Normandijskog formata - Nemačke, Francuske, Ukrajine i Rusije.

Granata je pogodila trolejbusku stanicu jutros u Donjecku i ubila najmanje devet ljudi, javljaju ruski mediji, koji su u prvim izveštajima naveli da ima 13 žrtava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: