Petak, 26.12.2014.

09:40

"Rekonstrukcija jer Vučić to voli"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će do kraja januara, odnosno početkom februara, doći do rekonstrukcije Vlade Srbije.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

"Biće rekonstrukcije, zato što to tako (premijer Aleksandar) Vučić voli", rekao je Dačić za Pink.

On je naglasio da sigurnu neće biti smenjeni ministri o kojima proteklih dana pišu mediji, a koji najavljuju da će iz vlade otići aktuelni ministar finansija Dušan Vujović, ministar privrede Željko Sertić i ministar prosvete Srđan Verbić.

"Mislim da on (Aleksandar Vučić) ne zna u ovom trenutku ko će biti promenjen", kazao je Dačić.

Od kako je posle martovskih izbora formirana Vlada Srbije, došlo je do promene u julu, kada je ostavku podneo tadašnji ministar finanasija Lazar Krstić i kada je na njegovo mesto izabran Dušan Vujović, a potom za ministra privrede imenovan Željko Sertić.

Govoreći o sporenju između predsednika Srbije Tomislava Nikolića i nemačkog ambasadora Hajnca Vilhelma oko toga da li je priznanje Kosova uslov za ulazak u EU, Dačić je istakao da je došlo vreme da se "spusti lopta".

"Mora da se ide na relaksaciju cele te priče, ja razumem predsednika, ali mora da se spusti lopta", kazao je Dačić i dodao da zbog praznika nije mogao da razgovara s nemačkim ambasadorom.

"Samo premijer može da analizira, vrednuje..."

Zamenik šefa poslaničkog kluba SPS Đorđe Milićević izjavio je da samo premijer može da analizira, procenjuje i vrednuje rad svakog ministarstva i ministra pojedinačno i donese odluku da li su neophodne promene u vladi u narednom periodu.

"Mi taj posao svakako ostavljamo premijeru", rekao je Milićević novinarima u parlamentu.

Prema njegovim rečima, SPS je zadovoljan onim što je vlada učinila od konstituisanja i onim što su ministri učinili, kao i rezultatima vlade u celini.

Govoreći o 2014. godini, Milićević je rekao da su promene i modernizacija dve ključne reči.

„Najvažnije je to što je Srbija ušla u suštinske refomre i što je napravila ogroman korak napred ka ozdravljenju privrede, rekao je Milićević i zaključio da Srbija mora da se reformiše i da su na tom putu teške i nepopularne mere."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

171 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: