Ukrajina sama sebi najgora pretnja

Zamenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin izjavio je da je Ukrajina sama sebi najgora pretnja, nakon najave Kijeva da će ojačati svoje oružane snage.

Izvor: B92

Subota, 13.12.2014.

11:06

Default images

Rogozin je reagovao na izjavu ukrajinskog ministra odbrane Stepana Poltoraka koji je u petak rekao u parlamentu da se Kijev suočava sa pretnjama proruskih snaga na istoku zemlje, ali i onih iz Pridnjestrovlja na jugozapadnoj granici, preneo je AFP.

"Poltorak govori o dvostrukoj pretnji. Ali najveća pretnja po njihovu bezbednost nije na zapadu i nije na istoku. Neka je potraže u sebi samima", rekao je Rogozin.

Zamenik ruskog premijera, koji nadgleda odbranu, oglasio se na Tviteru pošto je američki Kongres u petak izglasao zakon o slanju ubojite vojne pomoći Ukrajini, a kongresmeni odobrili uvođenje dodatnih ekonomskih sankcija Rusiji.

Rogozin, poznat po svojim otvorenim komentarima, takođe je kritikovao negativnu reakciju SAD pošto je Rusija ove sedmice postigla sporazum sa Indijom o izgradnji 10 nuklearnih reaktora tokom posete predsednika Vladimira Putina.

"Oni se ponašaju kao loša mala deca. Zavide tuđem uspehu i drago im je zbog tuđeg neuspeha i pokušavaju da druge sapletu svuda", rekao je Rogozin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: