MUP traži odgovorne za letke mržnje

Policija radi na otkrivanju osoba koje su napravile letke u kojima se otvoreno poziva na nasilje, linč i govor mržnje prema Romima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.12.2014.

13:19

Default images

Republika Srbija neće tolerisati bilo kakav vid diskriminacije, saopštio je danas MUP.

"Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom intenzivno radi na otkrivanju i identifikaciji osoba koje su kreirale i distribuirale letke organizacije Srbska akcija u kojima se otvoreno poziva na nasilje, linč i govor mržnje prema pripadnicima romske nacionalnosti", saopštio je MUP.

Kako se dodaje, policija će zaštititi slobodu i bezbednost svih gradjana bez obzira na nacionalnu, političku, versku i bilo koju drugu orijentaciju.

Podsetimo, organizacija "Srbska akcija" je, tokom vikenda, u poštanske sandučiće Beograđana ubacivala letke koji pozivaju na nasilje nad Romima jer su oni navodno krivi za sve probleme u društvu, a leci su deljeni i u drugim gradovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: