Sindikat policije: Vučić da pomogne

Momčilo Vidojević pozvao premijera Aleksandra Vučića da kaže ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću da dođe na pregovore sa sindikatima.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.09.2014.

14:40

Default images

"Poručujem premijeru da kaže Stefanoviću da pozove sindikate na pregovore... Moj dobri ministre, ovakav tvoj stav je sramota za partiju kojoj pripadaš i za građane koji su vas zaokružili", kazao je predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je upitao da li Stefanović može da ostane ministar posle izjave da oni koji ne žele da rade danas, ne moraju da dolaze ni sutra i podsetio na Ustavom zagarantovan slobodan rad sindikata.

Vidojević je istakao da nikada nije vreme za štrajk policije, ali da postoje tri goruća pitanja koja moraju hitno da se reše.

Predsedavajući predsedništva Nezavisnog sindikata policije Veselin Nikolić odbacio je tvrdnje ministra da se vrlo često sastaje sa sindikatima navodeći da bi to značilo da bi do sada bili rešeni zahtevi.

Član predsedništva tog sindikata Miomir Vojnović istakao je da se štrajku policajaca zakazanom za petak neće pridružiti Policijski sindikat Srbije koji "od početka vrši opstrukciju štrajka" i naveo da ne zna koji im je interes.

"Što se tiče ministra, on treba da se bavi problematikom u Ministarstvu i da se zajedno sa sindikatima bori za bolji položaj policajaca, a ne da se bori protiv nas", kazao je Vojnović.

On je podsetio da policajci imaju tri zahteva: da se isplate putni troškovi koji nisu isplaćeni 12 meseci, da se produži poseban kolektivni ugovor, te da se radnicima ne smanjuju plate za deset odsto.

"Nama su plate već smanjene pre dva meseca, a nikome u Srbiji vlada nije zavukla ruku u džep kao policajcima", istakao je Vojnović.

Nezavisni sindikat policije (NSP) najavio je da će u petak, 26. septembra, početi generalni štrajk, sa još tri policijska i jednim vatrogasnim sindikatom.

Ministar policije Nebojša Stefanović je u Kažiprstu B92 rekao da će konačna odluka o održavanju Parade ponosa u Beogradu biti doneta sutra i da nisu tačni navodi medija da je sve rešeno. Ministar se, takođe, osvrnuo i na štrajk u policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: