DS:Ministri, sad niste u Majdanpeku

DS tražio da Vlade Srbije reaguje na potrebe i zahteve stanovništva ugroženog poplavama i podseća da su kroz Majdanpek do pre 10-tak dana defilovali ministri.

Izvor: B92

Utorak, 16.09.2014.

16:15

Default images

U toj optšini su 7. septembra održani lokalni izbori, a DS smatra da će se vlast građana u tom mestu setiti tek pred neke sledeće izbore.

"DS zahteva od svih nadležnih organa da prestanu da relativizuju dešavanja u istočnoj Srbiji i da počnu da rade svoj posao jednako približno kao u predizbornoj kampanji, bez obzira na to što ovoga puta nema ni izbora na kojima treba osvojiti glasove ni kamera koje će to sve da proprate", navodi se u saopštenju.

Kako navode demokrate ministri "kojima nije bilo teško da pre samo desetak dana helikopterima dolaze u Majdanpek u okviru predizborne kampanje, sada nemaju nameru da rade svoj posao i da zaštite stanovnike ovog područja koji preko medija apeluju da im se dostavi hrana i voda".

Demokrate poručuju da se nepunih deset dana nakon lokalnih izbora u Majdanpeku, gradjani uvideli da je predizborna kampanja bila "puki marketinški trik" i da se čelnici Vlade neće setiti da taj grad postoji sve do nekih narednih izbora.

"Postavlja se pitanje da li bi situacija bila ista da su izbori u Majdanpeku bili zakazani samo za dve nedelje kasnije i da li bi i onda stanovnici ovog kraja bili na ovakav način ostavljeni i prepušteni sami sebi", navode demokrate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: