Prihvatni centar za žrtve nasilja

Udruženje samohranih roditelja "Zajedno" iz Novog Pazara saopštilo je da je pokrenulo inicijativu da bude otvoren Prihvatni centar za žrtve nasilja.

Izvor: B92

Nedelja, 24.08.2014.

19:45

Default images

Ova nevladina organizacija je najavila da će sledeće nedelje, u sredu, petak i subotu, u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici organizovati potpisivanje peticije za otvaranje prihvatilišta za žrtve nasilja i trgovine ljudima.

"Imamo obećanje inostranih donatora da će nam pomoći da otvorimo Prihvatni centar, koji bi oni finansirali dve godine, a onda bi to postala briga lokalnih samouprava u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici", rekla je Tanjugu predsednica Udruženja "Zajedno" Alma Junis i dodala da predstoje razgovori sa predstavnicima ove tri lokalne samouprave.

Junis pojašnjava da bi u Prihvatnom centru "žrtve nasilja u porodici i trgovine ljudima boravili od 48 sati do nedelju dana, jer nema uslova da se otvori sigurna kuća".

Ovo se realizuje u okviru projekta "Jednaka šansa za sve - unapredenje postojećih i unapredenje novih socijalnih usluga u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici", koji realizuju Udruženje "Zajedno" i Gradjanske inicijative iz Beograda sredstvima EU.

"Ono što mi sada radimo je podprojekat u okviru projekta Gradanskih inicijativa u okviru kojeg je naš zadatak zagovaranje javne akcije, a mi smo se odlučili za pokretanje inicijative za otvaranje ovog prihvatnog centra", naglasila je predsednica Udruženja "Zajedno".

Novopazarsko Udruženje samohranih roditelja i jednoroditeljskih porodica u saopštenju je navelo da je njihovu pomoć ove godine zatražilo 19 lica, a da su na području opštine Sjenica u porodičnom nasilju ubijene tri žene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: