Pažljivo razmatramo obraćanje EU

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da EU od Srbije traži da državnim merama ne podstiče izvoz na štetu EU, što će vlada pažljivo razmotriti.

Izvor: RTS, Tanjug

Četvrtak, 21.08.2014.

20:03

Default images

"Srbija nije ni uvodila bilo kakve posebne mere kojima bi podsticala takve aktivnosti. Mi ćemo pažljivo razmotriti to obraćanje EU i o tome će vlada zauzeti stav", rekao je Dačić za RTS.

Dačić se osvrnuo i na sutrašnji sastanak s nemačkim kolegom Frank-Valterom Štajnmajerom, s kojim će, kako je naveo, razgovarati o priključenju Srbije Evropskoj uniji.

"Za Srbiju je veoma važno da do kraja godine otvori neka poglavlja i stav Nemačke će o tome, bez obzira na to što EU čini 28 država, biti jedan od presudnih", rekao je Dačić.

On je naveo da će Nemačku svakako interesovati planirano postepeno usaglašavanje srpske spoljne politike sa spoljnom politikom EU, kao deo procesa evropskih integracija.

Demarš EU Srbiji stigao je danas u Vladu Srbije, potvrđeno je Beti i Tanjugu u Vladi Srbije. U Briselu nema potvrde da je Beogradu upućen zvanični demarš.

Izvori u EK Beti su preneli da se "ne zna šta je srpski premijer Aleksandar Vučić imao na umu" kad je najavljeno da će odgovoriti na "demarš EU Vladi Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: