HR: Zahvalnica kolegama iz SRB i CG

Hrvatski kontrolori leta zahvalili su se Kontroli letenja Srbije i Crne Gore zbog toga što su 30. jula preuzeli kontrolu hrvatskog vazdušnog saobraćaja.

Izvor: B92

Sreda, 06.08.2014.

14:30

Default images

Naime, njihove kolege iz Srbije i Crne Gore preuzele su kontrolu nakon što je zbog nevremena nestala struja na radarskom sistemu u Hrvatskoj.

"U sredu, 30. jula, dogodio se najgori i najstrašniji incident u kratkoj istoriji hrvatske kontrole letjenja. Došlo je do velikog prekida u napajanju električnom energijom na svim jedinicama za napajanje strujom koji je za posljedicu imao gubitak jedinog oružja koje je potrebno kontrolorima letenja - radarske slike i frekvencija, na skoro svim pozicijama", piše u zahvalnici iz Hrvatske srpsko-crnogorskim kontrolorima leta, prenose crnogorski mediji.

"Tog, ne tako opterećenog dana i sata tokom naše dnevne rutine, imali smo 119 preleta i 8 otvorenih sektora. Kakvo je to bilo iznenađenje, kakav šok za dobro obučene i iskusne kontrolore", piše dalje u zahvalnici, i dodaje da su tih 35 minuta dok pomoć iz Srbije nije raščistila nebo iznad Hrvatske za većinu kontrolora bili "najšokantniji i nagrozniji minuti u njihovim karijerama".

Zahvalnicu su potpisali predsednica Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja Nataša Sumirat Adikusumah i predsednik Hrvatskog udruženja kontrolora leta Željko Oreški.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: