Skupština u borbi protiv korupcije

Dubravka Filipovski izjavila da bi republički parlament trebalo da bude na prvoj liniji borbe protiv korupcije i najavila pokretanje regionalne saradnje.

Izvor: B92

Nedelja, 03.08.2014.

13:20

Default images

"S obzirom na to da je naša Vlada krenula u odlučnu borbu protiv korupcije 2012. godine, mi parlamentarci smo smatrali da Skupština mora biti prva linija te borbe i u donošenju zakona i u jačanju nadzorne uloge", rekla je potpredsednica Nove Srbije i narodna poslanica novosadskom “Dnevniku”.

Filipovski je istakla da će nacionalni ogranak Globalne organizacije parlamentaraca za borbu protiv korupcije (GOPAK) inicirati regionalnu konferenciju u Beogradu, na kojoj bi bili razmatrani modaliteti suzbijanja korupcije na Balkanu.

“Želimo da preuzmemo inicijativu u regionu, da Narodna skupština i GOPAK Srbija budu pokretači regionalne saradnje na Balkanu u ovoj oblasti”, rekla je ona napominjući da svaka država zakonima treba da se bori protiv korupcije, ali da je u tom pogledu neophodna i šira saradnja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: