NASA: Ogroman oblak nad Srbijom

Američka svemirska agencija NASA objavila je na svom sajtu satelitski snimak neba nad Evropom na kojem se vidi kako se iznad Srbije formirao ogroman oblak.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

18:45

Default images

Taj oblak našoj zemlji i regionu donosi obilne padavine i vremenske nepogode.

Na teritoriji centralne i istočne Srbije još večeras i sutra očekuju se lokalno olujne grmljavinske nepogode, a stabilnije i toplije vreme očekuje se od 3. avgusta, rekao je Tanjugu meteorolog Časlav Stanojević.

I u zapadnoj Bugarskoj i delu Makedonije takođe se do sutra očekuju jake grmljavine i obilne padavine, kao i na istoku i centralnom delu Srbije, kazao je Stanojević.

Promenljivo vreme, prema njegovim rečima, očekuje se i u Beogradu i beogradskom kraju, sa relativno obilnim padavinama, koje "neće biti obilne kao na području centralne i istočne Srbije".

Kako je ranije danas saopstio RHMZ u Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme mestimično sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama uglavnom u istočnim i južnim krajevima.

Satelitski snimak cele planete možete pogledati na sajtu NASA-e.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: