Sreda, 30.07.2014.

11:27

RUS eksperti:Crne kutije nedovoljne

Ruski vazduhoplovni stručnjaci ocenjuju da su podaci sa "crne kutije" malezijskog aviona nedovoljni i da samo posredno mogu potvrditi verziju o raketnom napadu.

Izvor: Tanjug

Default images

Ruski eksperti, koji zajedno sa međunarodnim stručnjacima učestvuju u istrazi o razlozima rušenja malezijske letelice, smatraju da potpuna slika nesreće može biti sklopljena tek kada se sakupe svi ostaci olupine aviona i vidi kakva je oštećenja zadobio, piše danas moskovski "Komersant".

Šef ruskog tima eksperata Oleg Storčevoj ocenio je da je nedopustiva izjava predstavnika Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine data na osnovu dešifrovanja podataka sa "crne kutije" da se nesreća dogodila zbog "obimne eksplozivne dekompresije" usled mnogobrojih šrapnela eksplodirane rakete, prenela je agencija RIA Novosti.

Jedan od članova međunarodne komisije za istragu katastrofe "Boinga 777" naveo je kao primer istragu o padu aviona "Tu-154" aviokompanije "Sibir" u Crno more.

Tada su eksperti utvrdili da je on oboren raketom ukrajinske protivvazdušne odbrane.

"Konačan zaključak da je avion napadnut sa zemlje raketom S-200 izveli smo tek posle izvlačenja aviona i slaganja delova Tu-154 na zemlji", rekao je taj ekspert.

Malezijski avion, koji je leteo iz Amsterdama u Kuala Lumpur, srušio se 17. jula na istoku Ukrajine sa 298 putnika i članova posade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: