Smenjeno 850 činovnika u Kini

Više od 850 zaposlenih u državnoj administraciji u južnoj kineskoj provinciji Guangdong smenjeno je zbog toga što su njihova deca i supružnici emigrirali.

Izvor: B92

Subota, 26.07.2014.

10:20

Default images

Smatra se da su podložniji korupciji zato što imaju mogućnošt da pobegnu u inostranstvo, objavljeno je na sajtu vlade u Guangdongu.

U istrazi vlade te provincije identifikovano je 2.190 takvih službenika i 866 njih je smenjeno, prenosi Rojters.

Kineski mediji navode da ovi službenici predstavljaju ozbiljan problem u Guangdongu koji se graniči sa Hong Kongom.

Mnogi zvaničnici koriste investicionu šemu Hong Konga da uštede i po više od milion dolara, između ostalog kupujući boravišne dozvole u dalekim afričkim zemljama zato što ta investiciona šema nije dostupna kineskim državljanima.

Kineski predsednik Si Djinping je prošle godine krenuo u borbu protiv rasprostanjene korupcije zbog zabrinutosti za ogorčenost javnosti prema vladajućoj Komunističkoj partiji opsednutoj stabilnošću, ali neki smatraju da je to i instrument za sklanjanje Sijevih protivnika i postavljanje saveznika na njihova mesta, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: