Poginulo 89 Palestinaca

Od početka izraelske vojne operacije "Zaštitna ivica" na pojas Gaze poginulo je 89 Palestinca, a 630 je ranjeno, saopštili su palestinski medicinski izvori.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.07.2014.

23:09

Default images

I dok se taj broj poginulih gotovo poklapa s podacima koje je nekoliko sati ranije izneo generalni sekretar UN Ban Ki mun, broj ranjenih je skoro dvosteruko veći od onog koji je on naveo.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je nakon maratonskog sastanka užeg sastava vlade zaduženog za bezbednost najavio da će se kampanja zaustavljanja raketnih napada iz Gaze nastaviti i proširiti.

On je rekao da operacija napreduje kao što je planirano i da se očekuje još faza.

Ni on, ni izraelski ministar Moše Jaalon nisu, medjutim, nagovestili kada i da li će se pokrenti kopnena ofanziva. Netanijahu takodje nije rekao koje korake bi trebalo da preduzme druga strana da bi Izrael zaustavio operaciju.

Jedan neimenovani zvaničnik je ponovio da više ne važi moto od pre nedelje "zatišje za zatišje". Palestinski predsednik Mahmud Abas rekao je večeras da će Izrael pokrenuti kopnenu ofanzivu za nekoliko sati, jer su propali napori da se sukobi zaustave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: