Dačić na Kroacija forumu

Šef diplomatije Ivica Dačić učestvuje na devetom "Kroacija forumu 2014", koji je danas otvoren u Dubrovniku, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.07.2014.

18:23

Default images

Tema ovogodišnjeg foruma je "Evropska integracija Zapadnog Balkana: stanje stvari".

Na Forumu učestvuje više od 15 ministara spoljnih poslova članica EU, zemalja Zapadnog Balkana, članica Istočnog partnerstva, kao i predstavnici SAD, Rusije, Kine, Japana i Novog Zelanda, evropski komesar za proširenje Štefan File, kao i brojni ugledni analitičari i javne ličnosti.

Ministar Dačić će, kako je navedeno u saopštenju, na marginama skupa u Dubrovniku imati više bilateralnih susreta sa šefovima diplomatija i drugim zvaničnicima.

Srpski šef diplomatije prisustvovaće večeras otvaranju "Dubrovačkih letnjih igara".

"Kroacija forum" traje do 12. jula, a organizator je Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske.

Skup je počeo danas popodne temom "EU integracija Zapadnog Balkana: trenutna situacija", a učesnici će raspravljati o pitanjima koja su u ovom trenutku na dnevnom redu u jugoistočnoj Evropi, Evropskoj uniji, širem evropskom susedstvu i transatlantskim odnosima, prenela je agencija Hina.

U petak će biti održana tri panela: "EU integracija Zapadnog Balkana: sličnosti i razlike", "Budućnost proširenja EU" i "Evropske vrednosti pred izazovima", a u subotu je predvidjen okrugli sto na temu trenutne situacije u procesu evropske integracije Zapadnog Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: