Utorak, 08.07.2014.

12:20

Nemačka za približavanje regiona EU

Zlatko Lagumdžija i ambasador Nemačke u BiH Ulrike Marija Knoc ocenili pozitivnim opredeljenje Nemačke da aktivno učestvuje približavanju Zapadnog Balkana EU .

Izvor: Tanjug

Default images

Kao značajan korak u tom pravcu vide konferenciju premijera, ministara spoljnih poslova i ekonomije zemalja Zapadnog Balkana, koju su za 28. avgust sazvali nemačka kancelarka Angela Merkel, šef diplomatije Frank-Valter Štajnmajer i vicekancelar i ministar ekonomije i energetike Zigmar Gabrijel.

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine je zahvalio na aktivnijoj ulozi Nemačke u regionu, posebno u Bosni i Hercegovini, prenela je agencija Fena.

Vladi Nemačke je, takodje, uputio zahvalnost i na ukazanoj pomoći u prevladavanju katastrofalnog stanja prouzrokovanog majskim polavama u BiH, koja nije bila izražena samo u novcu već, kako je naglasio, i velikoj tehničkoj pomoći.

Lagumdžija i Knoc su razmenili i informacije o pripremama za donatorsku konferenciju za BiH i Srbiju, koja će biti održana 16. jula u Briselu i na kojoj se očekuje aktivno učešće i liderstvo Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: