Utorak, 08.07.2014.

23:30

O komisiji za Stefanovićev doktorat

Konferencije univerziteta Srbije danas će razmatrati predlog o formiranju komisije koja treba da uradi ekspertizu doktorske disertacije Nebojše Stefanovića.

Izvor: Tanjug

Default images

To je Tanjugu potvrdio rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladimir Bumbaširević, predsedavajući KONUS-om (telo koje okuplja privatne i državne univerzitete) podsetivši da je predlog polovinom juna prosledio Senat UB.

Prvobitnu inicijativu pokrenulo je deset fakulteta UB, okupljenih u Veću grupacije društveno-humanističkih nauka, ali je na sednici Senata pre 20-ak dana bilo polemike o tome ko treba da formira komisiju koja će preispitati Stefanovićev doktorat.

Pojedini članovi Senata smatrali su da sve treba da ostane u okviru "Megatrenda", kako je sada zakonski definisano, dok su drugi ocenili da svoj stav treba da iskažu KONUS, Nacionalni savet za visoko obrazovanje, Komisija za akreditaciju, Ministarstvo prosvete.

Komisija "Megatrenda" ranije je saopštila da nema razloga za pokretanje postupka za poništenje Stefanovićeve diplome, ali se slučaj zakomplikovao kada je otkriveno da bivši rektor tog privatnog univerziteta Mića Jovanović, koji je bio mentor, nema doktorat iz Londona.

Na današnjoj sednici KONUS-a najverovatnije neće biti doneta odluka o formiranju komisije za preispitivanje spornog doktorata ministra policije, saznaje Danas

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: