Utorak, 08.07.2014.

22:40

Mihajlović: Hvala Italiji na pomoći

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izrazila je večeras zahvalnost italijanskoj vladi, regijama i kompanijama koje su pružile pomoć Srbiji posle poplava.

Izvor: Tanjug

Default images

"Pred nama je sada jedan gotovo teži period, rekla bih, iako smo prošli poplave", rekla je Mihajlović novinarima nakon potpisivanja tri sporazuma u rezidenciji italijanskog ambasadora, uz podsećanje da je šteta od poplava procenjena na milijardu i po evra.

"Pred nama je period brze rekonstrukcije i popravke, od infrastrukture do onoga što je najvažnije za ljude a to su kuće", dodala je ona.

Ministarka Mihajlović je naglasila da je Vlada Srbije zahvalna italijanskoj vladi i čelnicima gotovo svih regija i mnogih italijanskih kompanija koji su se javljali i pomagali kada su poplave pogodile našu zemlju.

"To je, prosto, jedan prijateljski odnos koji postoji izmedju dve države i koji se nadogradjuje iz godine u godinu", rekla je i podsetila da odnosi Italije i Srbije iz godine u godinu beleže stalni rast, na ekonomskom, trgovinskom i političkom planu.

"Naša trgovinska razmena je u 2013. godini bila tri puta veća u odnosu na godinu ranije", zaključila je ministarka Mihajlović.

U rezidenciji italijanskog ambasadora u Beogradu Djuzepea Manca večeras su potpisana tri sporazuma u oblasti saobraćaja, trgovinske saradnje i naučno-tehnološke saradnje izmedju Srbije i Italije, a potpisivanju je prisustvovala ministarka Mihajlović i predsednica italijanske Regije Frijuli Venecija Djulija, Debora Serakjani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: