Utorak, 01.07.2014.

19:05

NP: Diplome na bosanskom jeziku

U osnovnim i srednjim školama u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu na kraju nastavne godine prvi put su izdata svedočanstva na bosanskom jeziku.

Izvor: Tanjug

Default images

Ovo je danas saopštilo Bošnjačko nacionalno veće u tehničkom mandatu na čijem je čelu Esad Džudžević.

U prvom razredu osnovnih škola, zbog kašnjenja u štampanju učeničkih knjižica, zapažanja o postignutom uspehu izdata su na posebnom obrascu koji je spremilo i dostavilo školama Bošnjačko nacionalno veće.

U petom razredu osnovne škole, prvi put posle 107 godina, izdata su dvojezična Svedočanstva na srpskom jeziku ćiriličkim pismom i bosanskom jeziku i pismu.

Takođe, u gimnaziji u Novom Pazaru izdata su svedočanstva u kojima je, pored predmeta Bosanski jezik i književnost, upisan i Srpski jezik i književnost kao nematernji jezik uz ostale opšte obrazovne predmete koje su učenici slušali u nastavi na bosanskom jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: