Verbić:Mala matura može i u avgustu

Svi učenici 8. razreda osnovnih škola iz ugroženih područja moći će da biraju da li će završni ispit polagati u junu ili u avgustu, izjavio je ministar Verbić.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2014.

16:33

Default images

Ministar prosvete Srđan Verbić je, obilazeći prihvatni centar na Fakultetu fizičke kulture u Beogradu, rekao novinarima da Ministarstvo prosvete formira komisije po školskim upravama koje će se baviti svim učenicima iz ugroženih područja.

"Vodićemo računa pojedinačno o svakom učeniku koji bi trebalo da polaže završni ispit i želi da upiše srednju školu kako bismo našli najpogodniji način da oni tu njihovu obevezu ispune i da upišu željenu srednju školu", rekao je ministar.

On je rekao da će Ministarstvo uskoro objaviti spisak koje su to tačno ugrožene opštine.

"Svim učenicima iz ugroženih opština će biti priznata kao vanredna okolnost ako ne žele da polažu završni ispit u junu, da ga polažu u avgustu, što je potpuno u skladu sa pravilnikom i zakonom koji već postoje", rekao je Verbić i dodao da takvu mogućnost nemaju učenici koji nisu iz ugroženih područja.

"U opštinama gde je sve bilo regularno, gde su učenici normalno išli u školu, oni će polagati normalno završni ispit", poručio je ministar.

Ministarstvo prosvete donelo je i plan o izmeštanju sedišta škola koje se nalaze na ugroženom području.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: