Pronađimo deci i trudnicama smeštaj

Roditeljski portal Bebac oformio je centar za pronalaženje smeštaja za ugrožene trudnice i roditelje sa malom decom iz poplavljenih područja.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2014.

14:21

Default images

"Pozivamo sve koji su u mogućnosti da ponude adekvatan smeštaj za roditelje sa decom da se jave na broj 'Bebac' kol-centra 021/310 2000 ili da popune prijavu na veb-adresi www.bebac.com/poplave.

Roditeljski portal "Bebac" naglašava da duži boravak beba i dece sa velikim brojem ljudi u kolektivnim centrima može da utiče kako na njihovo fizičko, tako i na psihičko zdravlje.

"Mališani u kolektivnim centrima nemaju elementarne uslove za održavanje higijene, kvalitet sna im je ugrožen, izloženi su potencijalnim opasnostima od virusa i zaraznih bolesti i uskraćeno im je vreme i prostor za ono što njihove živote najviše ispunjava, za igru, ocenjuju u roditeljskom portalu "Bebac".

Navode da je veoma važno da evakuisani roditelji znaju da ne treba da se sa decom vraćaju u poplavljene domove, sve dok uslovi za to ne budu u potpunosti ispunjeni i naglašavaju da je zato neophodno da porodice što pre pronađu privremeni smeštaj u kome će uslovi za boravak mališana biti odgovarajući.

Bebac je formirao i kol-centar za pomoć trudnicama, koji je dostupan svim budućim majkama koje su ugrožene poplavama i evakuisane iz svojih domova. Broj kol-centra je 021 310 20 00. Opširnije ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: