"Opasnosti od poplava nisu prošle"

Opasnosti od poplava još nisu prevaziđene,a situacija na ugroženim područjima daleko od toga da je sanirana,izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2014.

14:25

Default images

Očekuje se da će vodostaj Dunava dostići 505 centimetara, što je za oko dva metra niže od nivoa kada se proglašava vanredna odbrana od poplava, rekao je Pajtić u izjavi novinarima u Skupštini Vojvodine, napomenuvši da u pokrajini ima problema pre svega sa "navlaženošću nasipa i sa hidro-tehničkim radovima u odbrani sela".

Napominjući da oko 150 ljudi danonoćno patrolira uz nasipe, da ih voda ne bi probila, on je naglasio da "opasnosti nisu prevazidjene" i dodao da su Vojvodina, Pokrajinska Vlada i Javno-vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine" pokazali da "itekako umeju da se brane od elementarnih nepogoda.

Pajtić je pohvalio ljude iz "Voda Vojvodine" i građane pokrajine koji su u borbi sa ovim poplavama pokazali visok stepen solidarnosti, "ne samo prema svojim sugradjanima, nego sa gradjanima cele Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: