Sutra o pomoći sa Merkelovom

Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm najavio je da će nemačka kancelarka Angela Merkel sutra telefonom razgovarati s premijerom Aleksandrom Vučićem o poplavama.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2014.

13:50

Default images

Vilhelm je naveo da će kancelarka i premijer Srbije razgovarati o tome šta Nemačka može da uradi narednih meseci kako bi pomogla Srbiji u sanaciji posle poplava.

On je na konferenciji za štampu posle sastanka sa donatorima podsetio da je šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer već ponudio pomoć ministru Ivici Dačiću.

Nemačka je već donirala kratkoročnu pomoć od milion evra, a spremna je da dugoročno pomogne Srbiji i u narednim mesecima i godinama, rekao je Vilhelm.

Potresen razmerama štete, ali i impresioniran solidarnošću koja je pokazana na međunarodnom i nacionalnom nivou, nemački je ambasador podsetio da je njegova zemlja reagovala brzo uputivši tim od 35 eksperata koji su angažovani u Kostolcu.

Mnoge nemačke kompanije koje rade u Srbiji donirale su novac i humanitarnu pomoć, rekao je Vilhelm navodeći kao primer Hemofarm, koji je donirao lekove i medicinska sredstva vredne 400.000 evra.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović posebno je naglasila da je Nemačka najveći bilateralni donator u Srbiji u prethodnih sedam godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: