"Ne ukida se mala matura"

Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je danas da maturski ispit u osnovnim školama neće biti ukinut zbog poplava koje su pogodile Srbiju.

Izvor: B92

Sreda, 21.05.2014.

17:11

Default images

"Završni ispit je sastavni deo redovne školske godine i regulisan je zakonom i podzakonskim aktima. Bez obavljenog završnog ispita učeniku se ne može izdati javna isprava o završenoj osnovnoj školi, odnosno učenik ne može da upiše srednju školu", navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva.

Obaveza Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je da svim učenicima omogući završetak školske godine u skladu sa zakonom, dodaje se u saopštenju.

U Ministarstvu podsećaju da su obrazovno-vaspitne ustanove u obavezi da proslave i organizacije maturskih večeri prilagode danu žalosti, jer je za to vreme zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje zabavnih programa na javnim mestima.

Ministarstvo je takođe obavestilo sve predškolske ustanove, osnovne i srednje škole da mogu da nastave sa sprovođenjem planiranih vannastavnih aktivnosti kao što su ekskurzije, nastava u prirodi, izleti i drugo.

Organizatori vannastavnih aktivnosti dužni su da se obrate kriznom štabu za vanredne situacije lokalne samouprave na čiju teritoriju se deca i učenici upućuju i da provere da li su bezbedni uslovi za putovanje, smeštaj i boravak dece i učenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: