22h: Šta je potrebno u Srbiji i BGD

Sredstva za higijenu, donji veš i voda su i dalje najpotrebniji u prihvatnim centrima u Beogradu. U mestima u Srbiji najviše potrebna sredstva za dezinfekciju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

19:45

Default images

NAPOMENA - liste su ažurirane podacima u 22h. Drugim bojama su obeleženi poslednji dostupni podaci sa nekih mesta (16h, 20h). Sledeću listu ažuriramo u jutarnjim časovima.

APEL - Molimo sve koji šeruju ili tvituju tabelu da OBAVEZNO NAZNAČE VREME kako se ne bi širile pogrešne informacije. TELEFONI: Takođe, svi koji imaju kontakte ljudi iz pojedinačnih prihvatnih centara ili centara za prikupljanje pomoć u Beogradu i Srbiji, molimo vas pošaljite na pomoc.poplave@b92.net. U polju Subject upišite: Prikupljanje - kontakt (ime centra)

Voda je potrebna gotovo u svakom prihvatnom centru kao i u svakom ugroženom mestu i potrebe za vodom će samo još više rasti. Ista je situacija i sa sredstvima za higijenu, a sa povlačenjem vode sve će veće potrebe biti za sredstvima za dezinfekciju.

Fondu B92, koji pomoć skuplja u bioskopu Reks u Jevrejskoj 16 u Beogradu, prioritetno su potrebni dezinfekciona sredstva, pelene za bebe i odrasle, sredstva za ličnu higijenu, hirurške maske i rukavice.

Na teritoriji Beograda za sve informacije možete se obratiti Crvenom krstu Beograda (tviter: @crvenikrstinfo).

Crveni krst je zamolio sve da večeras više ne donose stvari u njihove magacine.
Mestima po Srbiji najviše treba upravo sredstava za dezinfekciju, ali i za ličnu higijenu, kao i voda.

Situacija sa hranom je pod kontrolom i ima je sasvim dovoljno, a pošto je kvarljiva, ne treba je donositi.

B92 će i u narednom periodu ažurirati tabelu, u saradnji sa nadležnim organima i volonterima, na licu mesta. U svakoj daljoj verziji naše tabele biće dodavani novi centri i gradovi.

Pročitajte još: Šta treba da sadrži higijenski paket za porodicu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: