Zahvaljujemo se SLO na brzoj pomoći

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković zahvalila se Sloveniji na brzoj pomoći koju je ta zemlja uputila Srbiji koja je pogođena poplavama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

15:15

Default images

Gojkovićeva je poručila da je i ta pomoć doprinela da se mnogi životi sačuvaju, a razmere katastrofe umanje.

Vaša pomoć je značajna, jer smo i zahvaljujući tome uspeli da sačuvamo mnoge živote, što je najvažnije i da sprečimo još veću katastrofu”, rekla je Gojković je na sastanku sa predsednikom Državnog saveta Slovenije Mitjom Bervarom u Skupštini Srbije.

“Bervar se zahvalio predsednici Skupštine Srbije što je primila delegaciju Državnog saveta Slovenije i u teškim okolnostima za Srbiju i uputio saučešće zbog stradalih u poplavama, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

„Srećan sam što su se ljudi u Sloveniji brzo organizovali i odgovorili na apel Vlade Srbije za pomoć i tu pomoć uputili“, rekao je Bervar i najavio da će iz Slovenije u Srbiji stići dodatna pomoć i to preko Crvenog krsta te zemlje, koji je pripremio po 25.000 evra za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, ali i pomoć u potrebnim stvarima u vrednosti od 50.000 evra.

Prema njegovim rečima, dobro je što se u najtežim momentima pokazala bliskost i dobri odnosi dva naroda.

Predsednica republičkog parlamenta obavestila je Bervara o trenutnoj situaciju u zemlji i najkritičnijim tačkama i navela da je u ovom trenutku potrebno sprečiti pojavu zaraznih bolesti u poplavljenim područjima zbog čega će zemlji biti potrebna pomoć u lekovima, higijenskim i dezinfekcionim sredstvima.

Gojkovićeva i Berver razgovarali su i o intenziviranju parlamentarne saradnje, saradnji u oblasti poljoprivrede, evrointegracija, a predsednica Skupštine Srbije pozvala je investitore iz Slovenije da nastave sa ulaganjem u Srbiju najavljujući da će republički parlament doneti set zakona koji će dodatno poboljšati uslove za investiranje.

U delegaciji Državnog saveta Slovenije bili su i članovi tog saveta Tomaž Horvat, Peter Vrisk i Cvetko Zupančić, a ispred Narodne skupštine pored predsednice Gojković, sastanku je prisustvovao i predsednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marijan Rističević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: