Davenport: Znamo da vam treba pomoć

Saniranje posledica poplava mnogo će koštati i Evropska unija je spremna da odvoji sredstava za pomoć Srbiji, kaže ambasador EU Majkl Davenport.

Izvor: B92

Nedelja, 18.05.2014.

14:49

Default images

On je, u razgovoru za B92 rekao da je Evropska unija već aktivirala mehanizam za hitne intervencije a da je u dogovoru sa MUP Srbije formirana zajednička jedinica za koordinaciju svih akcija zemalja članica EU.

"Naši timovi rade kao deo tima srpske policije I doprinose zajedničkim naporima", kaže Davenport.

Evropska unija je ranije aktivirala mehanizam za hitne intervencije a u ovom trenutku, prema rečima Davenporta, u pomoć Srbiji uključilo se 14 od 28 članica EU.

Njihove službe za hitne intervencije angažovale su se već tokom prvih sati posle pojave poplava.

"Oni se nalaze u Lazarevcu, Ubu, Šapcu, Obrenovcu...", kaže Davenport.

Šef delegacije EU kaže da je svestan da će "saniranje posledica mnogo koštati"

"Biće velikih troškova, a što se tiče finansijske pomoći mi smo spremni, imamo sredstva ali sada treba da definišemo šta je to što je najvažnije I da radimo ono što odgovara istinskim potrebama", rekao je Davenport.

Ambasador Davenport i zaposleni u Delegaciji EU priložili su i ličnu pomoć stradalima u poplavi.

Oni su se odazvali pozivu Fonda B92 i u bioskop Reks u Jevrejskoj ulici u Beogradu, doneli veću količinu konzervisane hrane I sredstava za higijenu.

Davenport kaže da je impresioniran radom nacionalih službi za spasavanje ali i solidarnošću građana koji prikupljaju pomoć za najugroženije.

"I ovde u vašem centru u bioskopu REX u to sam se uverio. Ponosni smo što možemo da budemo deo te sveopšte akcije", rekao je on-

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: