Više od 400 vojnika upućeno u Šabac

Vojska Srbije uputila 400 svojih pripadnika u Šabac da pomognu odbrani grada od poplava, a biće angažovano i dodatno ljudstvo, saopštilo Ministarstvo odbrane.

Izvor: B92

Petak, 16.05.2014.

21:48

Default images

U Obrenovcu će noćas biti angažovani pripadnici Specijalne brigade i Bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre".

Načelnik Generštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković krenuo je u Šabac a njegov zamenik general-potpukovnik Jovica Draganić u Obrenovac.

Vojska je angažovala helikoptere, amfibije, čamce, motorna vozila, pumpe za vodu, auto-cisterne s vodom za piće i obezebedila krevete i ćebad.

I ostali pripadnici Vojske su u pripravnosti za pomoć gradjanima širom Srbije.

Helikopterima Vojske Srbije danas je prevezeno više od 200 osoba. Letelice su i dalje u vazduhu i evakuacija se nastavlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: