RIK dodelila mandate poslanicima

Republička izborna komisija dodelila je večeras mandate narodnim poslanicima budućeg saziva Skupštine Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2014.

18:10

Default images

Mandati su dodeljeni po redosledu kojim su poslanici bili navedeni na izbornim listama kandidata za poslanike podnetim uoči izbora.

U novom sazivu Narodne skupštine Srbije biće poslanici sa sedam izbornih lista: 158 poslanika sa liste "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujemo", 44 sa liste "Ivica Dačić - SPS, PUPS, JS", 19 sa liste "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju", 18 sa liste okupljene oko Nove demokratske stranke Borisa Tadića, šest sa liste "SVM - Ištvan Pastor", tri sa liste "SDA Sandžaka - Sulejman Ugljanin" i dva sa liste "PDD - Riza Halimi".

Poslanici će o odluci RIK-a biti zvanično obavešteni izdavanjem poslaničkog uverenja.

Utvrđena lista narodnih poslanika je konačna i može se promeniti samo ostavkom na poslaničku funkciju i to nakon konstituisanja novog saziva parlamenta.

Na današnjoj sednici RIK-a razmotren je i zahtev Srpske radikalne stranke da joj se omogući uvid u celokupan izborni materijal, ali je, zbog neblagovremenosti zahteva, odlučeno da se toj stranci omogući uvid u materijal sa samo jednog biračkog mesta na kojem su izbori ponovljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: