Borut Pahor dobio nagradu u BiH

Predsednik Slovenije Borut Pahor je zvanično obavešten da je izabran za ovogodišnjeg dobitnika nagrade "Isa Beg Ishaković 2014."

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.03.2014.

23:55

Default images

Reč je o prestižnoj nagradi, koju akademici BiH svake godine dodeljuju stranim državnicima za njihove zasluge za BiH, a nazvana je po Begu Ishakovicu koji je 1462. godine osnovao Sarajevo.

Predsednik udruženja Klepsidra, profesor Amel Suljović je obrazlažući dodelu nagrade Pahoru istakao prijateljske, istorijske i kulturne veze Slovenije i BiH i podršku predsednika Slovenije razvoju grada Sarajeva, kao i očuvanje kulturnog nasledja i njegovo zalaganje za dalji razvoj celovitog grada kao i celovite BiH.

Prošle godine je nagradu primio austrijski predsednik Hajnc Fišer.

Svečana dodela nagrade se priredjuje u Narodnom pozorištu u Sarajevu u prisustvu najviših predstavnika države i direktan televizijski prenos, a trebalo bi da bude održana ovog proleća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: