Neće biti srpskih izbora na Kosovu

Edita Tahiri izjavila da Srbija ne može da organizuje izbore na Kosovu i da je Briselski sporazum označio kraj mešanju Srbije u unutrašnje stvari Kosova.

Izvor: B92

Subota, 08.03.2014.

15:32

Default images

"Srbija ne može da organizuje izbore na Kosovu. Srbija je susedna zemlja. Sporazum o normalizaciji odnosa, postignut u Briselu, definitnivno je označio kraj bilo kakvog mešanja Srbije u unutrašnje stvari Republike Kosovo", kazala je Tahiri za Radio Kosova.

Tahiri, koja je i šefica pregovaračkog tima u dijalogu sa Srbijom, podsetila je da Ustav Kosova garantuje pravo na dvojno državljanstvo, što, kako je navela kosovskim Srbima omogućava da glasaju, ali samo putem tehničkih modaliteta koje omogućava misija OEBS-a.

Predstavnici misije OEBS-a, kazali su da još uvek nisu dobili zvaničan poziv da olakšavaju proces glasanja 16. marta, kada će biti održani parlamentarni izbori Srbije.

Kako prenose prištinski mediji, analitičari sa Kosova ocenjuju da je održavanje srpskih parlamentarnih izbora na Kosovu protivzakonito i van ustavnih okvira Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: