Sahranjen ubijeni odbornik u Rudaru

Odbornik u Skupštini opštine Severna Mitrovica Dimitrije Janićijević (35), koji je ubijen ispred porodične kuće, sahranjen je na groblju u Rudaru kod Zvečana.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.01.2014.

20:57

Default images

Sahrani su prisustvovali porodica, rodbina i prijatelji, kao i veliki broj građana iz Mitrovice.

Među onima koji su odali poslednju poštu tragično nastradalom Janićijeviću bili su, između ostalih, i zamenik kosovskog premijera Slobodan Petrović, lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović i drugi.

"O tebi će misliti tvoji prijatelji kojih si imao mnogo, ali i tvoji neprijatelji koji su svoju mržnju pretvorili u rafal i smrt", rekao je Ivanović opraštajući se od Janićijevića.
Foto: Tanjug
"Svi se pitaju šta je toliko važno da se oduzme jedan mlad život, ostave neutešni roditelji, mala deca, supruga i prijatelji. O tome danas i ubuduće treba da razmišljaju svi građani Mitrovice i okoline koji su skloni da bilo kakvo nasilje opravdaju, bilo ono malo ili veliko, jer malo nasilje rađa veće i završava se ubistvom", rekao je Ivanović.

O tome treba da misle i oni koji su u vlasti, oni koji odlučuju, i oni koji su izabrani, rekao je Ivanović, dodajući da će od njihove odluke i postupaka u narednom periodu zavisiti i odluke mnogih u gradu - da ostanu ili da odu.

"Mi ćemo te pamtiti po tvojoj srčanosti, odlučnosti i posvećenosti prema svojoj porodici i prijateljima", rekao je Ivanović.
Foto: Tanjug
Telo ubijenog Janićijevića sinoć je posle 19 sati dovezeno sa obdukcije u njegovu porodičnu kuću u Kosovskoj Mitrovici.

Janićijević je ubijen pretprošle noći ispred svoje porodične kuće kada je nepoznati napadač pucao iz vatrenog oružja na njega.

Janićijević je iza sebe ostavio trudnu suprugu, troje dece, oca i majku.

U Kosovskoj Mitrovici, zbog ubistva Janićijevića, danas je dan žalosti.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kao i premijer Ivica Dačić najoštrije su osudili ubistvo Dimitrija Janićijevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: