Ko je ubio srpske mladiće u Peći?

Peć -- Danas se navršava petnaest godina od ubistva šestorice srpskih mladića u Peći.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zatražila je od međunarodne zajednice da konačno počne da rasvetljava zločine počinjene nad srpskim narodom na KiM.

Kancelarija za KiM u saopštenju podseća da su u kafiću "Panda" u Peći pre 15 godina ubijeni učenici pećke gimnazije "Sveti Sava" Ivan Obradović, Zoran Stanojević, Svetislav Ristić, Dragan Trifović i Vukosav Gvozdenović i student Ivan Radević, a da zločin još nije dobio sudski epilog.

"Ni danas se ne zna ko je ispalio hice u nesrećne mladiće, kao što se ne zna ni ko je ubio srpsku decu u Goraždevcu, žeteoce u Starom Gacku, putnike autobusa Niš-ekspresa u Livadicama", navodi se u saopštenju i dodaje da nijedan zločin nad Srbima izvršen na KiM nije rasvetljen.

Kancelarija za KiM zahteva od međunarodne zajednica da konačno počne sa rasvetljavanjem ovog i svih ostalih zločina počinjenih nad srpskim narodom u Pokrajani.

"Kako je ubistvo šestorice mladića u Peći bilo uvod za pogrom posle koga u Metohiji gotovo da nije ostalo Srba, tako svaki zločin u kome nema osumnjičenih i okrivljenih predstavlja opasnost od ponavljanja nasilja", navodi se u saopštenju.

Info

Hariri se vratio u Liban

Bejrut -- Premijer Libana Saad Hariri vratio se u Bejrut, više od dve nedelje otkako je putem televizije iz Saudijske Arabije objavio da podnosi ostavku.

Svet sreda 22.11. 00:23 Komentara: 0
strana 1 od 46201 idi na stranu