Ćerka: Mendela se bori i pred smrt

Zdravstveno stanje Nelsona Mandele nije dobro, ali on nastavlja da se hrabro bori sa "samrtničke postelje", saopštila je njegova porodica.

Izvor: B92

Sreda, 04.12.2013.

11:47

Default images

"Tata je još uvek sa nama, jak, hrabar...U nedostatku bolje reči...čak sa 'samrtničke postelje' on nas podučava lekcije: lekcije strpljenja, ljubavi, lekcije tolerancije", izjavila je ćerka bivšeg predsednika Južne Afrike Makazive za južnoafričku TV stanicu "SABC", prenosi AP.

"Svaki trenutak koji provedem sa njim, zadivljena sam. Ponekad postoje trenuci kada moram da se uštinem da sam potekla od ovog čoveka koji je borac iako možete da vidite da se muči, ali borbeni duh još postoji u njemu", dodala je ona.

Mandela (95) je iz bolnice, gde je proveo skoro tri meseca zbog plućne infekcije, otpušten 1. septembra i od tada se nalazi u svojoj kući u predgrađu Johanesburga. Njegovo stanje je i dalje kritično, ali stabilno.

Mandela, ikona borbe protiv aparthejda, proveo je 27 godina u zatvoru pre nego što je postao prvi crni južnoafrički predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: