Hodžaj: Kosovo u UN cilj za 2014.

Prioritet kosovske diplomatije u 2014. godini je pronalaženje najlakšeg načina za prijem Kosova u Ujedinjene nacije, izjavio je šef diplomatije Enver Hodžaj.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.11.2013.

13:16

Default images

Hodžaj, kako prenosi "Koha ditore", je podnoseći izveštaj skupštinskoj Komisiji za spoljne poslove rekao da je predviđeno da Priština u prvoj polovini 2014. godine preda zahtev za članstvo u dve do tri agencije UN, ali nije naveo o kojim se agencijama radi.

Rezolucija 1244 SB UN o Kosovu je "mrtva" , rekao je Hodžaj, dodajući da bi zemlje partneri Kosova zajedno sa kosovskom vladom i skupštinom trebalo da naprave strategiju za članstvo Kosova u UN.

On je naveo i da je napravljena "studija o izvodljivosti" koja sadrži detalje puta ka članstvu Kosova u UN.

Na pitanje predsednika Komisije za spoljne poslove Albina Kurtija šta se dešava sa kosovskim ambasadorom u Albaniji Sulejmanom Seljimijem, koji je u pritvoru od maja ove godine, Hodžaj je rekao da će Seljimi primati platu ambasadora dok se ne dokaže da je kriv za dela za koja se optužuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: